21 Eylül 2019 Cumartesi

İstanbul'a yakın gezilecek yerler arayanlara; Maşukiye

Merhabalar.. İstanbul'a yakın gezilecek, vakit geçirilecek yer arayanlar için yazıyorum bu yayını :) Durağımız Maşukiye. İstanbula 140km uzaklıkta İzmit-Kocaeli'ne bağlı. Yol İstanbul'dan yaklaşık 1 saat 50 dakika sürüyor. Paralı yolu kullanırsanız süre yine aynı değişmiyor bunu da not düşeyim :) 

Maşukiye'de ağaçlar arasında bol oksijenli bir ortamda ahşap masalar üzerinde kahvaltı yapmayı tercih ettik biz. Muhlama'yı ekstra istedik. Kahvaltı serpme kahvaltı, içeriği beyaz peynir, kaşar peynir, salam, yeşil ve siyah zeytin. Sıcaklar; patates kızartması, sigara böreği sahanda yumurta...  
Çayınızı bu şekilde getiriyorlar, çaydanlıktan altı yanmakta olan sıcak çayınızı kendiniz doldurup kendiniz içiyorsunuz, bu sayede masaya sürekli bakan, gidip gelen garsonlar olmuyor.

Avantajı ağaçlar içinde olması.. Navigasyona "Maşukiye" diye aratarak konumu bulabilirsiniz. İçinde ufak şelaleleri var aşağıda suyu, doğal bir ortam. Keyif dolu vakit geçirmenizi dilerim. Yorum yazarsanız sevinirim, iyi günler :)

2 yorum: