30 Mayıs 2015 Cumartesi

2 AY BİTİMİNDE YAPILAN KAN TAHLİLİ ! :)

Bildiğiniz üzere bu ilacı kullananların ayda 1 bile olsa kan tahlili yaptırıp karaciğerlerini kontrol ettirmesi gerekiyor.
Gittim aç karnına kan aldırdım, ertesi gün hoop aldım sonuçları dikildim doktorumun karşısına. Heyecan da var tabi, ya karaciğerlerim mahvolduysa diye? Ya dönüşü olmayan yola girdiysem.. Tüh cildim tam olarak da iyileşmemişti napıcam şimdi diye düşünceler dönüyor beynimde...
Sonra doktor yüzüme baktı, tamamdır Kübra, tahlillerin temiz. Aynı dozda devam ediyoruz dedi.. Tabi sevindim. Gerekirse önümüzdeki ay yada 1 ay daha sonra tahlil yapacağımızı söyledi...
Hala sabah 20 mg akşam 20 mg olarak tok karnına günlük 40 mg kullanıyorum.

Heh ayrıca kendine bi broşür tarzında güneş kremleri sayfası çıkartmış. Baktı bana işaretledi bi tanesini, bunu al sürekli kullan dedi. Güneş yüzümde lekeler bırakabilirmiş derim hassaslaştığı için, Her gün sürmem lazımmış, ve güneşe çıkmadan tekrar sürecekmişim.
Gittim eczaneye 50 faktörlü turuncu güneş kremi verdi, VİCHY yazıyor üzerinde. 60-65 tl civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Yanında da termal su hediye etti, yüzüme sıkabilirmişim??
Kremi alıp doktoruma geri gittim, benim yazdığımı vermemiş kendi kafasına göre vermiş dedi. Bende değiştirmeye üşendim, bittiğinde artık yeniden özel isticem doktordan.
Ayrıca mis gibi kokuyor, tatlı şeftalimsi bi kokusu var, sevdim ben bunu. Atarım fotoğrafını en yakın zamanda :)

Sağlıcakla kalın!

2.aydan selamlar :)

Roaccutanede 1buçuk ayı bitirmiş bulunmaktayım.
Söylediğim gibi geçen yıllarda bu ilacı 1 ay kullanıp bırakmıştım. Ama inanın o 1 ay ile bu 1 ay arasında öyle farklar var ki! Yaştan mıdır artık bilemem. Bu 1 buçuk ayda yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.

1-2 Ay Yan Etkileri
Dudak
 Öncelikle, tabii ki de dudak kuruluğu 2.günden itibaren başladı. Dakika başı nivea nemlendirici sürmenin paklamadığını gördüm ve diğer ilaç kullananların tavsiyesiyle blistex nemlendirici aldım. Ve gerçekten saatlerce koruma altına alabiliyor! Bazı sabahlar uyandığımda dudağım şişmekten patlayacak gibi oluyor, bu yüzden yatmadan önce doktorun verdiği yanık kremini sürüyorum dudağıma, hatta bazen burnumun içine bile sürüyorum. Dudak kuruluğu çok aşırı olmasın diye engellemek için bol bol su için. Zira bi gün uyandığınızda dudağınızın kuruluktan yırtılıp kanayıp bi de kuruduğunu görebilirsiniz.

Burun
3.günden başlayan burun kuruluğu? Burun içi kuruduğu için damarlar çatlayıp kuruyabiliyormuş. Öyle şarıl şarıl bi kanama yaşamadım henüz ama uyandığımda böyle peçeteye hümkürürken her sabah kan gelmesine, lavaboya kanların kendini bırakması gibi olaylar yaşıyorum. Ama inanın diğer yan etkiler yanında hiç bir şey.

Baş Ağrısı
Günlerce 4 5 gün sürüp bitip yeniden başlayan bi baş ağrısı yaşadığım doğru. Ama migren ya da sinüzit ağrısı değil. Başınızın içinde böyle kafatasınız ağrıyor resmen, bi basınç. Geçmiyor naparsanız. Gerçi ilaç da içmek istemiyorsunuz çünkü yeterince kullanıyosunuz her gün 2 tane! Bu neden oluyor bilmiyorum, doz fazla gelmiş olabilir, ya da vücudum ilaca daha alışmadı diyedir. Ama inşallah bi daha yaşamam.

Ruhsal etkileri
Beni en çok etkileyen bölüm! Doktora sorduğumda eğer eğilimli biriysen depresyonu arttırabilir diyip geçmişti. Bendee amaan psikolojiktir o diyerek sallamadım tabiki. İlaç depresyon mu yaparmış? Ufak yuvarlak şey içince tüm gün mutsuz mu olcam yani ben diye düşünerek umursamadım. Sonra bi baktım her gün dışarda olan, aşırı sosyal, sürekli arkadaşlarıyla konuşan, buluşan ben, 2 haftadır evde yatıyorum, yatağımdan ayrılmak istemiyorum. Yatakla yorgan gibi bi ilişki kurmuştum adeta. Dışarı çağırıyorlar, ilaç yüzünden bi halsizlik var, üşeniyorum yok ya diyorum  çıkmıyorum. Bu sefer siz gelin diyorum, onlar gelincede dert dinle derken ertesi 3 gün evin halı desenlerine dalıp gider oldum. Yani her şeyi, başkalarının dertlerini bile takar, sinirlenir oldum. Akşam ailecek tv izlerken bile saçma şeylere sinirlenip sinirlenip söylenirken buluyordum kendimi. Sonra durumu farkeden annem, kızım bu ilaç seni çok sinirli yaptı, bi süre kimseyle görüşme görüşünce daha beter olmaya başlıyosun dedi. İntrnetten araştırdım, bu tarz şeyler yaşayan çok kıza rastladım, ama 2 ayın sonunda geçtiğini söyleyenler oldu, inşallah öyledir :)  He bir de  yıl önceki ergenlik halinize dönüyorsunuz, alınganlık yönünden...

Kas ağrıları
Diz altı olarak bacakta, ve gögüs altı kaburgalarda aşırı ağrı yaşadım. Bacaklarda özellikle. Çok nemlendirmek lazımmış ağrımaması için. Artık kremliyorum.
Göğüs altı değilde göğüs ortasında ağrınız varsa kolestrolünüzün yükseldiğinin göstergesiymiş, günlerce eğilemedim bile, yük yükleniyordu saki göğsümün ortasına. Kolestrolü tetikleyecek ne varsa bıraktım. Yağlı yiyecekler ve yumurta.. Doktorumla da görüşünce; kolestrolü yükselten yiyeceklerden uzak dur o halde dedi ve yumurtayı her günden haftada 1'e düşürdüm. Ve emin olun o 1 günün dışında hiç bir şekilde göğüs ağrısı çekmiyorum artık :)