24 Mayıs 2013 Cuma

ROACCUTANE DE İLK 15 GÜNÜMÜN FOTOĞRAFLARI
cildimin rengi düzeldi, izlerim ufaldı.

İlk ayım bitiyor

1. ayım bitiyor bugün.
Yalnız kaldığımda hayattan soğuma vs tarzı şeyler hissediyorum fazla üzülüp fazla sinirleniyorum. Tabi normalde neşeli biriydim. Ama son 1 haftadır bu yan etkileri yaşamıyorum ve çok güzel bir şey inşallah tekrarlanmaz. Geçen hafta az su içtiğim ve dudağıma krem sürmeyi unuttuğum için esnerken dudağımın kenarı yırtılıp kanadı. Hala düzelmedi tabi. Feci şekilde kabuklandı dudağım kuruluktan döküldü. İçtiğim suyu çoğaltınca ve krem sürmeye devam edince düzeldi tabi. Dünde böbreklerimde ağrı hissettim. Su içtim hafifledi. Bel ağrısı oldu çok fena, ayağa kalkamadım ağrıdan. Hiç aksatmadığım derse bu yüzden gidemedim ilk kez. Bugün belim daha iyi tabi. İlacı kullandığımı duyanlar -düzeltirken bir yandan öldüren ilacı mı kullanıyorsun?- diyor. Haklılar ya. Göğüs kafesi ağrılarım kolestrolü fazla yiyecekler yemedikçe yok. Yemeyi bayağı kıstım sırf ağrı olmasın diye. Yüzüm derseniz, burnumu kaşıdım diye yara oldu hassaslıktan geçmedi 4 gün. Sonra döküldü zaten. Yüzümde tek tük ufak sivilceler çıkıyor. Oynayınca yara oluyor. Önemsemiyorum pek. Çünkü habire kabuk olup döküldüğü için geçiyor :)
* bu arada 2 günde bir yağlanan saçım yağlanmıyor artık :)
Kullanmaya devam bakalım, muayene olduktan sonra yazmaya devam.

10 Mayıs 2013 Cuma

15 gün

Yaklaşık 15-16 gün oldu ilaca başlayalı. İlk haftadan sonra göğüs kafesi ağrısı başladı. Eğilince özellikle aşırı ağrıyor, dayanılmaz derecede. Etrafımdakiler üşütmeden kaynaklı olduğunu söyledi, önlemlerime rağmen geçmeyince internetten araştırmaya koyuldum. Bu da ilacın etkilerindenmiş. Bi kaç kişinin yazısına rastladım bu şikayetten olduğunu yazmışlar. Nedenini bulamadım falat süt içmeye başladım kemiklerle alakalı olabilir diye. Yine düzelmeynce kolestroldan şüphelendim ve kolestrol içeren yiyecekleri yemeyi azalttım. Faydası oldu. Burnum soyuluyor yine. Dudaklarım aşırı kuruyor. 8-9.günde zeytinyağı sürmemiştim kuruluktan resmen yırtıldı ve kanadı. Artık krem sürüyorum, bir kaç saat kurumasını önlüyor en azından. Sabahları uyanınca baş ağrılarım oluyor arasıra yine. Ve sinir sistemim bozuldu resmen. Psikolojik etkilerinin arttığını hissediyorum. Çok sinirleniyorum, durduk yere çok üzülüyorum ve kenara çekiliyorum içime kapanıyorum. İnşallah bir an önce bu etkileride geçer. Dayanılacak gibi değil çünkü..
  Onun dışında yüzüm ışıldamaya başladı görenler söylüyor :) izlerimin dahada ufaldığını farkettik :)

2 Mayıs 2013 Perşembe

İlk 7 günüm ROACCUTANE GÜNLÜK

2 Mayıs 2013

İlacı kullanmaya başlayaşlı tam 1 hafta oldu.  Yan etkiler kişiden kişiye değişebilirmiş, herkeste aynı etkiyi göstermezmiş diye okumuştum bir yerde.
  Cildim 2 ve 3. gün kurumaya başladı. Pudra sürdüğümde döküldüğünü gördüm ve bu hafta içinde burnum soyuldu. Kuruyan dudak için nemlendirici veya zeytinyağı sürmek gerekmiş. İlk günler günde 2 litreye yakın su içtiğimden midir bilmiyorum, kuruluktan yana bir yakınmam olmadı. Bu gece dudağım kuruduğu için çok acıdı ve zeytinyağı sürdüm, düzelmedi hala acıyor. Kurumadan önce sürmek gerekmiş kurumaması için, hata yaptım.
  İlk hafta yaşadığım yan etkilere gelince;
 *Güneşe güneş kremsiz çıkmamak lazımmış, kremsiz çıktım ve 5-10 dkya yakın durdum. Akşama kadar yüzüm kızarık kaldı ve acıdı.
 *Dudağım çok kurumaya başladı.
 *Cildim öyle hassaslaşmış ki, kaşıyınca ya da ufak darbe (çarpma) sonucu normalden kat kat fazla acıyor.
 *Olur olmadık şeylere aşırı sinirlenmeye başladım, ama geçiyor.
 *Yüzümde kızarmalar,pembeleşmeler oluyor. Ama çok dikkat çekmiyor güneşte olmuş gibi duruyor.
 *Belimde akşamları ağrı hissediyorum bazen.
 *Sabahları uyandığımda başım ağrıyor
 Fayda olarak;
  *Yüzümün ışıldadığını farkediyorum
  *Siyah noktalarım azaldı
  *Yüzüm eskisine göre daha yumuşak
  *Cildim eskisine göre daha temiz görünüyor
  *İzlerimde ufalma var, derinin altına gömülüyor gibi görünüyor.
  *İlacın ilk günü yüzümde bir kaç yeni sivilce vardı ve iz bırakmadan kayboldu.